Οι αναπτυγμένοι κοιλιακοί μυς είναι πάντα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο ανθρώπινο σώμα…
σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια μικρά μυστικά για δυνατούς κοιλιακούς,
Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αθλητές που ασκούνται με γυμναστική με βάρη, είναι ότι κάνουν κάθε μέρα ασκήσεις κοιλιακών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξεκουράζονται επαρκώς οι μύες και να μην αναπτύσσονται.
Ένας μυς αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και οι κοιλιακοί μύες δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους μύες του σώματος.
Μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρό set 20 κοιλιακών πριν από την προπόνηση για να ζεσταθείτε. Αυτό γιατί οι κοιλιακοί συμμετέχουν σε κάθε σχεδόν άσκηση με βάρη όλων των μυϊκών ομάδων.
Μια φορά την εβδομάδα όμως αφιερώστε την μόνο για κοιλιακούς με 3 sets από διάφορες ασκήσεις, χωρίς να μετράτε επαναλήψεις.
Το ανεβοκατέβασμα των σκαλιών εκτός του ότι γυμνάζει τα πόδια, είναι και μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς σας μυς.
Προσπαθήστε να ανεβαίνετε δυό δυό τα σκαλιά για μεγαλύτερη κίνηση των κοιλιακών, ενώ κατά το κατέβασμα γίνεται η διάτασή τους. Βγάλτε τον ανελκυστήρα από τη ζωή σας και δείτε το αντιαισθητικό “σωσίβιο” να εξαφανίζεται.
Μην ξεχνάτε τους ραχιαίους μετά από κάθε άσκηση κοιλιακών και στο τέλος την “στάση της κόμπρας” της yoga για πλήρη διάταση των κοιλιακών μετά το τέλος της προπόνησης.
Διαβάστε επίσης:
1. Η κοιλιακή περιοχή στην Μυστική Διδασκαλία.
Περισσότερα άρθρα από την κατηγορία “Fitness & Health” μπορείτε να βρείτε εδώ.
©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.