
Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος κρίνοντας έναν άλλον άνθρωπο, είναι το να μπορέσει να ξεχωρίσει αν κοιτάζει εκείνον τον άλλον άνθρωπο, ή τον Καθρέφτη.
Πάντα φταίνε οι άλλοι, πολύ σπάνια η κριτική μας στρέφεται κατά του εαυτού μας…
αυτός που δεν επιλέγεται για φίλος, ερωτικός σύντροφος, σύντροφος ζωής, συνεργάτης ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο που αφορά στη συνεργασία μεταξύ δύο ανθρώπων, συνήθως κατηγορεί αυτόν που δεν τον επιλέγει για έλλειψη γούστου.
Σπανίως κατηγορεί τον εαυτό του για έλλειψη αξίας…
Η Κεφαλή της Μέδουσας είναι μία σημαντικότατη Τεχνική Δύναμης, η οποία θα μας βοηθήσει στην Εξέλιξή μας.
Κανόνας της Δύναμης
Μάθετε να δέχεστε την Απόρριψη…
είναι Κανόνας για την Αυτοβελτίωση.
Ο Φόβος και ο Δείμος είναι δορυ-φόροι του Άρη, είναι αυτοί που φέρουν δόρυ και τον φρουρούν στην μάχη. Ο Φόβος στέκει πίσω από τον Άρη, ο Πολεμιστής τον θέλει κοντά του για να τον συγκρατεί από το να δρα απερίσκεπτα…
αλλά πίσω του, έτσι ώστε να τον ξεπερνά.
Η ορθή χρήση του Φόβου, είναι αυτό που κάνει τον Πολεμιστή να ξεχωρίζει.
Όλοι φοβόμαστε το Άγνωστο, η συνειδητή διαχείριση αυτού του Φόβου όμως, είναι αυτό που μετατρέπει έναν απλό άνθρωπο σε Πολεμιστή της Ζωής. Ο Φόβος, η Ανάγκη και η Επιθυμία, είναι αυτά που μας κάνουν Ανθρώπους, αντί για άψυχες μηχανές. Η ορθή χρήση αυτών των συναισθημάτων, είναι αυτό που μας κάνει Πολεμιστές. Ο Πολεμιστής έχει συναισθήματα αλλά δεν άρχεται από αυτά, κυριαρχεί επάνω τους και τα χρησιμοποιεί σαν κινητήρια δύναμη για να επικρατήσει στην Μάχη.
Και ακόμη και αν ηττηθεί…
έχει κερδίσει.
Κανόνας της Δύναμης
Οι φίλοι μας βοηθούν να περνάμε καλά.
Οι εχθροί, να γινόμαστε καλύτεροι…

ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: Η Κεφαλή της Μέδουσας
Όταν ο Ηρακλής, κατά τον πρώτο του Άθλο, κατάφερε να σκοτώσει το Λιοντάρι της Νεμέας, θέλησε να το γδάρει για να κάνει το δέρμα του Λεοντή (και ταυτόχρονα «μαγικά» να πάρει και την Δύναμη του εχθρού του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Έλα μου όμως που δεν μπορούσε να βρει υλικό που να μπορεί να κόψει το δέρμα του…
Αλλόκοσμο πλάσμα το «γατάκι».
Τελικά, βρέθηκε η λύση. Ο Ηρακλής έγδαρε το λιοντάρι χρησιμοποιώντας τα νύχια του θηρίου…
ήταν το μόνο υλικό που μπορούσε να κόψει το σκληρόπετσο τομάρι του. Έκτοτε, φορούσε το δέρμα του για πανοπλία και το κεφάλι του για κράνος.
Ένας εχθρός αντιμετωπίζεται με τα ίδια του τα όπλα…
κάθε άνθρωπος προσπαθώντας να εκφοβίσει κάποιον άλλον άνθρωπο, υποσυνείδητα χρησιμοποιεί σαν όπλο αυτό που ο ίδιος φοβάται περισσότερο. Ο ικανός Παίκτης εντοπίζει την Φοβία του αντιπάλου του και χρησιμοποιώντας τον Καθρέφτη (όπως ο Περσέας έκανε με την Μέδουσα) την μετατρέπει σε Φόβο, παραλύοντας τον αντίπαλό του.
Και έπειτα, του παίρνει το “Κεφάλι”…
Για αυτό και η μεγαλύτερη επίδειξη Δύναμης, είναι το να εκθέτεις τις αδυναμίες σου…
Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

Διαβάστε επίσης:
1. Νύχτες με τον Εχθρό.
2. Κόλακες και Φίλοι.
3. “Μαγικές” Αδελφότητες και Χειραγώγηση μέσω του Sex.
©2004-2023 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.