Ο Αλέξανδρος και τα Μυστήρια της Μέδουσας

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Αλήθεια…
πώς σχετίζεται η Μέδουσα, η Κεφαλή της οποίας κοσμούσε την πανοπλία του Αλεξάνδρου, και τα «ιερά όπλα» που του δόθηκαν όταν πάτησε στο Ίλιον, με γενετικά πειράματα ελέγχου του ανθρώπινου DNA;
Αντιγράφω από το βιβλίο μου «Η Αδελφότητα της Φλόγας»:

Ο Ηρακλής μάζευε λοιπόν στρατό για να χτυπήσει την Λακεδαίμονα. Όταν έφτασε στην Αρκαδία ζήτησε βοήθεια από τον Κηφέα, ο οποίος του αρνήθηκε λέγοντάς του ότι φοβόταν μήπως επιτεθούν στην πόλη του την Τεγέα ενώ αυτός έλειπε. Τότε η Αθηνά έδωσε στον Ηρακλή μια πλεξούδα από τα μαλλιά της Γοργόνας (Μέδουσα), ο οποίος την έδωσε στην Στερόπη (μεταφράζεται Λάμψη), κόρη του Κηφέως λέγοντάς της αν επιτεθούν εχθροί, να την υψώσει τρεις φορές από τα τείχη, χωρίς να την κοιτάξει. Ο Κηφέας και οι γιοί του σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν (άρα η Στερόπη έμεινε κυβερνήτης της Τεγέας). Ο Ηρακλής επιστρέφοντας από την Λακεδαίμονα νικητής, πέρασε πάλι από την Τεγέα όπου «διέφθειρε» την Αύγη, κόρη του Αλέου (γενιά του Λυκάονα) και γεννήθηκε ο Τήλεφος. (Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη Ιστορική Βιβλίο Β΄VII 3-5)

Μια σημείωση πριν συνεχίσουμε…
Ο Κηφεύς, γιος του Αλέου, γιου του Αφείδαντος, γιου του Αρκά, γιού του Λυκάονα, ήταν βασιλιάς της Τεγέας με κληρονομικά δικαιώματα στον θρόνο και είχε μετάσχει και στις δύο Υψίστης σημασίας Μυητικές Επιχειρήσεις του Ελληνισμού…
τόσο στην Αργοναυτική Εκστρατεία για το Χρυσόμαλλο Δέρας, όσο και στο Κυνήγι του Καληδόνιου Κάπρου. Μυημένος λοιπόν στα Μυστήρια της Μέδουσας, ήταν σημαντικός σύμμαχος για τον Ηρακλή που τον ήθελε οπωσδήποτε στην ομάδα του. Δεδομένου ότι η κόρη του Κηφέως λεγόταν Αερόπη (και όχι Στερόπη-Λάμψη) και έσμιξε με τον ίδιο τον Άρη για να γεννηθεί ο Αέροπος (ο οποίος κατ’ άλλους ήταν γιος του Κηφέως), οι συνειρμοί είναι εντυπωσιακοί.
Πόσο μάλλον αναλογιζόμενοι ότι μετά την νίκη επί των Λακεδαιμονίων του Ηρακλή και παρόλη τη θλίψη του για τον χαμό της γενιάς του Κηφέα και των γιών του, ο αγαπημένος ήρωας της Ήρας–Παγωνιού γύρισε στην Τεγέα για να «γονιμοποιήσει» την Αύγη, αδελφή του νεκρού Κηφέα, για να συνεχιστεί η γενιά του Αλέου και να διαιωνιστεί το… DNA. O Τήλεφος (Φως από μακριά) της Αύγης (ή Άστρου της Αυγής), χτυπάει κάποια καμπανάκι στους πιο «μυημένους».
Αυτά λέει ο Μύθος για την Κεφαλή της Γοργόνας, της γνωστής μας Μέδουσας, την οποία σκότωσε ο Περσέας.
Μην ξεχνάμε ότι ο Περσέας σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με τις πρώτες αναφορές που έχουμε για την ύπαρξη Μυστικών Εταιρειών που οδηγούν στην Αδελφότητα του Παγωνιού και την γενεαλογία των Ηρώων που σχετίζονται με Αυτήν.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αλλά μια στιγμή…
Οι παραδόσεις μας μιλάνε και για τη γοργόνα αδελφή του Μεγαλέξανδρου που ρωτάει τους διερχόμενους ναυτικούς αν ζει ο αδελφός της. Αν η απάντηση είναι αρνητική, η γοργόνα βουλιάζει το καράβι με υπεράνθρωπες δυνάμεις ή με τη χρήση υπερόπλων.
Σαν πολλές γοργόνες δε σχετίζονται με τον Αλέξανδρο; Πλάσματα του νερού, όπως οι Νεράιδες-Νηρηίδες που σχετίζονταν με τον δικό του Ήρωα-Πρότυπο, τον Αχιλλέα, γιό της Νηρηίδας Θέτιδος.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 356 π.Χ., στις 6 του μηνός Εκατομβαίωνος για τους Αθηναίους ή Λώου για τους Μακεδόνες.
Ο πατέρας του Φίλιππος είχε γνωρίσει τη μητέρα του Ολυμπιάδα κατά την μύησή τους στην Ορφική θρησκεία, οπότε και την ερωτεύτηκε. Ούσα αυτή ορφανή, ο Φίλιππος συμφώνησε με τον αδελφό της Αρύββα και προγραμμάτισαν τον γάμο τους.
Το προηγούμενο του γάμου βράδυ, η Ολυμπιάς είδε όνειρο ότι έπεσε ένας κεραυνός στην κοιλιά της, από όπου ξεπετάχθηκαν πολλές φωτιές, οι οποίες πήγαιναν προς όλες τις κατευθύνσεις και έσβηναν, ενώ μετά τον γάμο ο Φίλιππος είδε όνειρο ότι έβαλε σφραγίδα που είχε τη μορφή λιονταριού, στην κοιλιά της Ολυμπιάδος. Ο μάντης Αρίστανδρος από την Τελμησσό εξήγησε τα όνειρα, λέγοντας ότι θα γεννηθεί παιδί με τον χαρακτήρα λιονταριού, το οποίο θα έχει Θεία προέλευση.
Όντως, λοιπόν, γεννήθηκε ο Αλέξανδρος, η γέννηση του οποίου συνέπεσε με την καταστροφή του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ναός που ανήκε στα 7 θαύματα του Κόσμου. Εκείνη την περίοδο, ο Φίλιππος είχε συνεχόμενες επιτυχίες, αφού τότε ήταν που κυρίευσε την Ποτίδαια, νίκησε ο Παρμενίων σε μάχη τους Ιλλυριούς, καθώς και ένα άλογό του νίκησε στις ιπποδρομίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Βλέπουμε λοιπόν ότι από την αρχή, ή μάλλον την… Αυγή της ιστορίας του, ο Αλέξανδρος «είχε άστρο». Για να δούμε λοιπόν…
Όταν ο Αλέξανδρος έφτασε στο Ίλιον (κατά την έναρξη της Μεγίστης Εκστρατείας), αφιέρωσε στην Αθηνά την Ιλιάδα την πανοπλία του, την οποία αντικατέστησε με τα Ιερά Όπλα που βρίσκονταν εκεί από την εποχή του Τρωικού πολέμου (ή τουλάχιστον ενός από τους Τρωικούς Πολέμους).
Λέγεται μάλιστα ότι στις μάχες η Φρουρά του τα μετέφερε μπροστά του…
(Αρριανός, Αλεξάνδρου Ανάβασις Α’ 11)
Περίεργο όμως…
Ο Αλέξανδρος ήταν ο μόνος που δεν χρησιμοποιούσε ασπίδα.
Ή καλύτερα… αιγίδα.
Αλήθεια…
Ένας μυημένος στα Μυστήρια της Μέδουσας και του Κοσμικού Μανιταριού, χρειάζεται ασπίδα;
Ή αρκεί το Γοργόνειο στον θώρακα για να αποτρέψει κάθε εχθρό;
Η Κεφαλή της Μέδουσας…
Δώρο από τον Περσέα και το Άργος… τόπο της Ήρας.
Δέσποινας του Παγωνιού…

Αλλά πάλι…
αν βρεθεί ο «τάφος» θα βρεθούν και τα «όπλα» που συνοδεύουν τον Πολεμιστή στο «Ταξίδι» του.
Εκτός και αν το «Ταξίδι» είναι με επιστροφή…
ή αν δεν έγινε ποτέ.

Και μια συμβουλή…
Πολλές «Δυτικού τύπου» «Αποκρυφιστικές» οργανώσεις, ομάδες, ομαδούλες και λοιπά προσπάθησαν να καπηλευθούν τον όρο «Μέδουσα» για να αποκτήσουν λίγη οντότητα μέσα στην ανυπαρξία τους. Απέτυχαν στην εξής απλή δοκιμασία:
Ήταν παντελώς άσχετοι από Ελληνική Μυθολογία, Φιλοσοφία και, κυρίως, Κοσμογονία, χάριν της Παγκοσμιοποίησης που πρεσβεύουν…
Μια «Λυδία λίθος» για τον επίδοξο ερευνητή, έτσι ώστε να μην του «πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες», οι γνώσεις γύρω από την Αρχαία Ελλάδα. Γνώσεις ατόφιες και όχι «καραμέλες» που συνοδεύονται από δηλώσεις του στυλ: «έλα καημένη/ε, ξεκόλλα από την αρχαία Ελλάδα. Η κεφαλή της Μέδουσας είναι αποκρυφιστικός όρος».
Σαφώς ναι, της Μέλαινας Μέδουσας… μακριά από μας.
Όχι της Στυγός…

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Μέδουσα Γοργώ…
Ελάχιστοι Την γνωρίζετε, αν και η Δύναμή της ρέει στο αίμα σας, η Ενέργειά Της δονεί το DNA σας.
Αλλά δεν το ξέρετε…
γιατί δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε την ίδια σας την Ταυτότητα.
Την ίδια σας την Ιστορία…
«Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» ρωτά η γοργό(να) αδελφή του Θεσσαλονίκη τα διερχόμενα από το Ιερό Αιγαίο πλοία.
«Ζει και βασιλεύει Κυρά και τον Κόσμο κυριεύει…» είναι το «κλειδί» που κρύβεται στην ΟΡΘΗ απάντηση.
Ο βασιλιάς Αλέξανδρος…
ο Μυστικός Βασιλιάς, Κύριος των Μυστών και των Μυστικών της γενιάς του Θησέα.
Με το Γοργόνειο στο στήθος, στο ύψος της Καρδιάς…
Η φοβερή όψη της Μέδουσας που η Δύναμη κρύβεται στο φιλί Της.
Στο Φιλί της Μέδουσας…

Η νότια Γερμανία, ιδιαίτερα η περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης, συνδέεται στενά με την ιστορία της Δυναστείας των Μεροβίγγειων, οι οποίοι είχαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή της αρχαίας Γαλατίας.
Σύμφωνα με τα αρχεία όλων των Μυστικών Εταιρειών που ασχολούνται με την Αναζήτηση του «Αγίου Δισκοπότηρου», οι Μεροβίγγειοι φέρονται να είναι κάτοχοι ενός Μεγάλου Μυστικού.
Σύμφωνα με «αστικούς μύθους», κάποιοι λένε πως η γραμμή αίματος της δυναστείας ξεκινά από τον Ιησού και την Μαρία Μαγδαληνή, κάποιοι άλλοι λένε πως πάει πολύ πιο πίσω, στην αρχαία Ελλάδα και την… Αρκαδία.
«Et in Arcadia ego», ζωγράφιζε ο Nicolas Pussin.
«Auch ich in Arkadien», έγραφε ο Johann Wolfgang von Goethe.
Τί θα λέγατε αν σας έλεγαν, σε όσους ελάχιστους μυημένους βέβαια γνωρίζετε τα ονόματα, πως η Ρωξάνη (σημαίνει «φωτεινό, μικρό αστέρι» στην γλώσσα της) και ο Αλέξανδρος ο Δ’ ίσως θανατώθηκαν, αλλά η γραμμή αίματος του Αλεξάνδρου του Γ’, γνωστού ως Μέγα, συνεχίστηκε έχοντας σμίξει κρυφά, όπως κάθε βασιλιάς, με άλλη «φλέβα», ενώ η μυστική γραμμή αίματός του, ίδια με εκείνη του Θησέα, γιου του Ποσειδώνα-Αιγέα, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, τις μέρες της Αφύπνισης της Μέδουσας, με την Ελλάδα της Κρίσης στο Μάτι του Τυφώνα Τυφωέα, περιμένοντας τον Βασιλικό Απόγονο να φορέσει το Δαχτυλίδι του Μυστικού Άρχοντα της Ιερής Πόλης των Αθηνών;

… η συνέχεια στο βιβλίο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Αδελφότητα της Φλόγας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.