Ταξιδέψτε με ασφάλεια

τηλέφωνα επικοινωνίας της Πρεσβείας

Όταν ταξιδεύετε στο Εξωτερικό, να είστε ενημερωμένοι για την τοποθεσία και τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Πρεσβείας ή του Προξενείου της χώρας σας, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε σε High Risk χώρες. Καλό είναι φτάνοντας στην χώρα να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία για να την ενημερώσετε για την άφιξή σας και να ενημερωθείτε για τα τους τηλεφωνικούς αριθμούς εκτάκτου ανάγκης, 24ωρης προσβασιμότητας, που διαθέτει για τους υπηκόους της χώρας που εκπροσωπεί.

Καλό είναι να έχετε κάνει πρώτα μια μικρή έρευνα στο Διαδίκτυο σχετικά με τις μορφές και τα κρούσματα βίας εναντίον τουριστών που έχουν καταγραφεί στις περιοχές που θα επισκεφθείτε. Με τις μηχανές αναζήτησης σήμερα αυτό είναι πολύ εύκολο και έτσι θα έχετε μια ιδέα για το ποιες περιοχές πρέπει να αποφεύγετε.

Αν έχετε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο από το Διαδίκτυο, να θυμάστε πάντα να έχετε ρίξει μια ματιά στα σχόλια που έχουν κάνει παλαιότεροι επισκέπτες στις κριτικές που βρίσκονται στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μια άσχημη εμπειρία έχοντας πέσει θύματα μιας εγκληματικής ενέργειας, το “εξομολογούνται” σε μια κριτική στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει.

Μην παίρνετε μαζί σας όλα σας τα υπάρχοντα όταν φεύγετε από το ξενοδοχείο σας, αλλά και μην τα αφήνετε έκθετα στο δωμάτιό σας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν χρηματοκιβώτια στα δωμάτια, αν το δικό σας δωμάτιο όμως δεν έχει, ζητήστε να χρησιμοποιήσετε το χρηματοκιβώτιο ή τις θυρίδες που βρίσκονται στην Διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης:
1. Ταξιδεύοντας:.. ελάτε μαζί μου σε μια βόλτα σε όλον τον Κόσμο.
2.
Security Consultancy.

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι. Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε!
Από την εκπαιδευτική ύλη του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Οδηγός Επιβίωσης στο Σήμερα».
Την Θεωρία μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις»
στην Πράξη μπορείτε να εκπαιδευτείτε στα σεμινάριά μας.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.