Η Φλόγα του Έρωτα

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Αλήθεια…
πιστεύετε στο “γραμμένο”;
Στην Αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι, όταν γεννιόταν ένας άνθρωπος, οι Τρείς Μοίρες (άλλο πρόσωπο της Τριπλής, Λευκής Θεάς), η Κλωθώ, η Άτραπος και η Λάχεσις ύφαιναν το μερίδιό του στην Ζωή, την «μοίρα» (από το μερίδιο).
Καθίστε πίσω στην καρέκλα σας, χαλαρώστε με λίγη μουσική του γούστου σας και σκεφθείτε:
Ο Έρως, ο δυνατότερος των Θεών, της Ουράνιας Αφροδίτης και όχι της Πανδήμου για τους πιο «μυημένους», ήταν ο τρίτος στην Δημιουργία (κατά τον Ησίοδο). Ήταν, για εμένα, Αυτός που έδινε, και δίνει, νόημα στην Δημιουργία. Οι άνθρωποι έχουν πάψει να ερωτεύονται άλλους ανθρώπους, παρά μόνο τον εαυτό τους…
και χάνουν έτσι την μεγαλύτερη Δύναμή τους, σε μια Πραγματικότητα μίζερη, η οποία «Πραγματικότητα» σκοπό της έχει να τους στύψει και μετά να τους πετάξει.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με την Ορφική Παράδοση, όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος ήταν πολύ αλαζόνας και για να τον τιμωρήσει ο Θεός τον έκοψε στη μέση, διαχωρίζοντας το Αρσενικό από το Θηλυκό (Πλάτων, Συμπόσιο 189d – 193d).
Έκτοτε, από όταν γεννιόταν ένας άνθρωπος, τα δύο μισά περιπλανιώνται άσκοπα και αγκαλιάζονται μεταξύ τους, ψάχνοντας να βρουν το άλλο τους μισό για να ολοκληρωθούν σαν Υπάρξεις. Πολύ σπάνια γίνεται να συνταιριάξουν τα αυθεντικά μισά, αλλά όταν γίνεται…
το αποτέλεσμα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Σκεφτείτε λίγο…
Απορροφημένοι και απορροφημένες στις ανούσιες λεπτομέρειες μιας Καθημερινότητας που σας ρουφάει, μήπως χάνετε κάποια «σημαδάκια» που σας βοηθούν στον Δρόμο για την Ολοκλήρωση;

Ένα «κλειδάκι»:
κάποιος που θέλει να σας ελέγξει, το Σύστημα, ένας άλλος άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων κ.ο.κ., θα φροντίσει να σας αφήσει «μισούς», παρουσιάζοντας μπροστά σας ένα σωρό προβλήματα για να σας αποσπάσει την προσοχή…
γνωρίζει πως άνθρωπος ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, είναι άνθρωπος ανίκητος. Μην παίζετε το παιχνίδι του, όταν ο Άνθρωπος είναι ευτυχισμένος και ερωτευμένος, μπορεί να ξεπεράσει κάθε σκόπελο που θα βρει μπροστά του.

“Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι”…
ένα σεμινάριο Δύναμης για λίγους.

Στο Παιχνίδι των Αγγέλων, ο αέναος στροβιλισμός στην Φλόγα του Πάθους, κάνει το Δύο, Ένα, πλήρες και αύταρκες.
Άνδρας και Γυναίκα, μαζί στη νέα μορφή…

Τότε, η Πύλη για τα Ηλύσια Πεδία στέκει ορθάνοικτη, ενώ ο Νέος Άνθρωπος διαβαίνει το κατώφλι της Αθανασίας…

Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…