Πώς να γεννήσει ένας λαός, αν δεν γεννάει Λόγο;

Η Γλώσσα που

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ελλάδα, η…
Κάποτε γνωστή σαν «Ελλάς», κατοικείτο από ανθρώπους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, το Έργο των οποίων αποτέλεσε Θεμέλιο του Σύγχρονου Πολιτισμού, Ανατολικού και Δυτικού…
η Δύναμη της γλώσσας του λαού των Ελλήνων υλοποιήθηκε και γέννησε αριστουργήματα όλων των ειδών Τέχνης.

Λίγα χρόνια πριν, πριν από την «Κρίση», οικονομική και Αξιακή, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ Επαγγελματιών, ανθρώπων που ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ να Δημιουργήσουν, οι λεγόμενοι και Επιχειρηματίες.
Σήμερα κατοικείται από ένα ιδιόρρυθμο μείγμα ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων γεμίζουν τα Προπατζίδικα που ξεφυτρώνουν ανά δεκάδες στις γειτονιές, παίρνοντας την θέση βιβλιοπωλείων που κλείνουν λόγω «αναδουλειάς», και «τζογάρουν» τα επιδόματα Πρόνοιας που τους πετάει το «Κράτος» σαν ψίχουλα από τα Θυέστεια γεύματα με τις σάρκες του λαού του για να τους κρατάει υπάκουους υπηκόους, τηλεθεατές τούρκικων σήριαλ που εκπέμπουν την ΜΙΖΕΡΙΑ τους από τις τηλεοπτικές οθόνες των υπό κατάσχεση για χρέη στις τράπεζες σπιτιών τους και ευνουχίζοντας ΚΑΘΕ προσπάθεια Αναγέννησης.

“Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι”…
ένα σεμινάριο Δύναμης για λίγους.

Λίγα χρόνια πριν, πριν από την «Κρίση», οικονομική και Αξιακή, γεννούσε ανθρώπους της Διανόησης οι οποίοι με τον γόνιμο Λόγο τους επιδρούσαν στην Λογική των συνανθρώπων τους, οδηγώντας την Κοινωνία στην Εξέλιξη.
Σήμερα κατοικείται από ένα ιδιόρρυθμο μείγμα ανθρώπων, οι οποίοι αποχαυνώνονται όλη μέρα και όλη νύχτα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, αναμεταδίδοντας στο Facebook ό,τι “fake news” μιλάνε στην Συναισθηματική τους Νοημοσύνη, κατεβάζοντας το επίπεδο της Κριτικής Ικανότητας όσων ανθρώπων κάνουν το λάθος να ασχολούνται μαζί τους, καταστρέφοντας παράλληλα την ψυχοδιανοητική τους ισορροπία.

Το επίπεδο της Γλώσσας ενός λαού, σε συνδυασμό με τα λογοπαίγνια που κυριαρχούν στην καθημερινότητά του, είναι ενδεικτικά του διανοητικού επιπέδου, ή καλύτερα του επιπέδου της Διανόησης, του ίδιου αυτού λαού.
Για παράδειγμα η καρκινική γραφή…
όταν το κείμενο παραμένει ίδιο, είτε διαβαστεί από αριστερά προς τα δεξιά, είτε αντίθετα.
Ένας λαός που Δημιουργεί, γεννά το:
ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ
Ένας λαός που ζει με τα αποφάγια των προγόνων του και δεν γεννά κάτι Νέο, αναμασά συνεχώς το:
Α ΚΑΛΑ ΜΑΛΑΚΑ.

Πώς να γεννήσει ένας λαός…
αν δεν γεννάει Λόγο;

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

the Pythagorean Music of the Spheres…
the Superstring Theory of the Universe…
the vibration of the strings of Apollo’s lyre…
…Everything is Sound…

Μούσα (Ελληνικά) –> Muse (αγγλικά) –> Muse (γερμανικά)
Μουσική (Ελληνικά) –> Music (αγγλικά) –> Musik (γερμανικά) Λένε πως η Μουσική είναι μια Παγκόσμια Γλώσσα.
Εγώ θα πρόσθετα πως η Ελληνική είναι η βάση για κάθε Γλώσσα…

Η Μουσική είναι Ψυχαγωγία.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένα εργαλείο μιας ΜΟΥΣΑΣ.
Music is A MUSE’s instruMENT.
Music is AMUSEMENT…

Η Ελληνική γλώσσα υπήρξε η Μητέρα όλων των γλωσσών.
Χιλιάδες λήμματα Ελληνικής προέλευσης αποτελούν την Πρώτη Ύλη Δημιουργίας των ντοπιολαλιών όλου του Κόσμου…
γνωστού και μη.
Η Γλώσσα μέσω της οποίας οι θεοί αποκαλύπτονται στον Άνθρωπο…
Η Δύναμη της γλώσσας του λαού των Ελλήνων, γέννησε τις γλώσσες όλου του πλανήτη, λέξεις της οποίας βρίσκονται καθημερινά στο στόμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν πως οι λέξεις της καθημερινότητάς τους, είναι Ελληνικές.

Η Γλώσσα που υλοποιεί Κόσμους Ιδεών για την Εξέλιξη…
Η Γλώσσα της Τέχνης, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να γεννήσει Συναίσθημα στην Ψυχή και  Σκέψεις στον Νου, αλλά και η Γλώσσα μέσω της οποίας ο Νους μπορεί να υλοποιεί τις σκέψεις Του…
Η Γλώσσα που βρίσκεται στα στόματα των επιστημόνων όλων των κλάδων, όλων των χωρών, γιατί είναι η μόνη που μπορεί και μεταφέρει την Έννοια του Λόγου επακριβώς…
Η Γλώσσα που αγαπούν και τιμούν όλοι οι άνθρωποι γιατί σε Εκείνην οφείλουν την μετάβαση από το πιθηκοειδές, στον Άνθρωπο.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Και η γλώσσα που η Νέα Γενιά ελλαδιτών (και όχι Ελλήνων), βιάζει ανηλεώς, υποταγμένη στα κελεύσματα «προοδευτικών» ψευτοδιανοητών γενίτσαρων της Ιδέας, που διαγωνίζονται για το ποιος θα γίνει περισσότερο αρεστός στα αφεντικά της αντιανθρώπινης Παγκοσμιοποίησης…

“If thought corrupts language, language can also corrupt thought.
The Revolution will be complete when the language is perfect.”
(Αφού η Σκέψη διαφθείρει την Γλώσσα, η Γλώσσα δύναται επίσης να διαφθείρει την Σκέψη.
Η Επανάσταση θα ολοκληρωθεί, όταν η Γλώσσα θα είναι άψογη…)

George Orwell

Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
1. Τα Ελληνικά Μυστήρια και η Ανάσταση της Ψυχής.
2. Η Προπαγάνδα της Παλαιάς Διαθήκης
.
3. Η Αδελφότητα της Φλόγας.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.