Μικρές συμβουλές υγιεινής Διατροφής

Μικρές συμβουλές υγιεινής Διατροφής

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι αναγραμματισμένη η ΑΦΡΟΔΙΤΗ…
είμαστε και φαινόμαστε ό,τι τρώμε.
Και αν τρώμε σκουπίδια, θα είμαστε απλά κινούμενες χωματερές…
Μικρές συμβουλές υγιεινής Διατροφής:

 • Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα τηγανητά φαγητά (κίνδυνος αύξησης χοληστερίνης). Όταν όμως αυτό δεν γίνεται, αποφεύγουμε το τηγάνισμα στο ίδιο λάδι πολλές φορές.
  {κίνδυνος καρκίνου}
 • Αποφεύγουμε τις κονσέρβες (καρκίνος – συντηρητικά – αλουμίνιο) και τα πολλά μπαχαρικά (πιπέρι, τσίλι, κόκκινο πιπέρι).
  {νευρικότητα}
 • Αποφεύγουμε να συνδυάζουμε κρέας με ψωμί (φέρνει δυσκοιλιότητα) και τα γαλακτερά με σιτηρά (π.χ. ψωμί με τυρί).
  {τα σιτηρά δεσμεύουν το ασβέστιο από το γάλα και έτσι παθαίνουμε έλλειψη ασβεστίου ή οστεοπόρωση}
 • Αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε χόρτα και χορτόσουπες για δεύτερη φορά (δημιουργούνται τοξίνες), ενώ για τον ίδιο λόγο δεν μαγειρεύουμε χόρτα ή χορτόσουπες σε χύτρες ταχύτητας ή κλειστές χύτρες.
 • Μην αγοράζετε τα χοντρά και μεγάλα φρούτα και λαχανικά. Το μεσαίο μέγεθος είναι πιο θρεπτικό και πιο ισορροπημένο από το πολύ μεγάλο ή το πολύ μικρό.
 • Το λίπος του τυριού, του βουτύρου ή του κρέατος, όταν έρθει σε επαφή με το πλαστικό (διαφανή μεμβράνη WRAP) απελευθερώνει καρκινογόνα χημικά μέσα στα τρόφιμα.
 • Καλό είναι να αποφεύγετε να πίνετε υγρά κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί αραιώνονται έτσι τα γαστρικά υγρά και καθυστερείται η χώνευση.
 • Μην πίνετε καφέ, κρασί ή οινοπνευματώδη ποτά με άδειο στομάχι, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος έλκους. Μην τρώτε νευριασμένοι, με άγχος, συζητώντας προβλήματα.
 • Μην τρώτε ταυτόχρονα παγωμένα και ζεστά φαγητά, γιατί έτσι κάνετε κακό στα ούλα και στο στομάχι σας, όπως και παγωμένα φαγητά κατευθείαν από το ψυγείο, γιατί αποδυναμώνουν την σπλήνα και το στομάχι.

Περισσότερα άρθρα από την κατηγορία Fitness & Health, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.