Η κοιλιακή περιοχή στην Μυστική Διδασκαλία

Στην κοιλιά βρίσκεται

Στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του Ανθρώπου

Στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του Ανθρώπου.
Ο αφαλός (ομφαλός) του ανθρώπου, έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία με τον Ομφαλό τη Γης, τους Δελφούς.
Από το Χάρα (Γιαπωνέζικα) ή Νταν Τιέν (Κινέζικα) ξεκινά και διαμοιράζεται η Ενέργεια. Στις Πολεμικές Τέχνες είναι το πιο σημαντικό ίσως σημείο της Ανατομίας.

Στην Μυστική Διδασκαλία, στο σημείο του αφαλού βρίσκεται το 2ο Τσάκρα.
Είναι το Κέντρο για την Δημιουργία και για την Σεξουαλική Ενέργεια, με τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη, σαν θαλασσινές θεότητες, να είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Οι αρχαίοι Έλληνες για να περάσουν την Μυστική Γνώση στις επόμενες γενιές, έδιναν στις Τέχνες έμφαση στους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς. Αυτό φαίνεται άλλωστε στα χιλιάδες αγάλματα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, μιας και, ως γνωστόν, ήταν φειδωλοί στα λόγια προς τους αμύητους στα Ελληνικά Μυστήρια.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στην Διδασκαλία της Yoga, ένα πλήθος ασκήσεων αφιερώνεται στην ενεργοποίηση του 2ου Τσάκρα (Σβαντιστάνα ή “η Πύλη της Σελήνης”).
Είναι το Κέντρο του Ασυνειδήτου, του Υποσυνειδήτου, των 5 αισθήσεων, της Μνήμης και της Σεξουαλικότητας. Η σωστή λειτουργία του μας δίνει Αυτοπεποίθηση, Δημιουργικότητα και καλή επικοινωνία με άτομα του αντίθετου φύλου.

Διαβάστε επίσης:
1. Μικρά μυστικά για δυνατούς κοιλιακούς.
2.
Περισσότερα άρθρα από την κατηγορία “Fitness & Health” μπορείτε να βρείτε εδώ.
3. Στιγμές: Το Ξίφος και το Ρόδο.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.