Η κοιλιακή περιοχή στην Μυστική Διδασκαλία

Στην κοιλιά βρίσκεται η

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του Ανθρώπου

Στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του Ανθρώπου.
Ο αφαλός (ομφαλός) του ανθρώπου, έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία με τον Ομφαλό τη Γης, τους Δελφούς.
Από το Χάρα (Γιαπωνέζικα) ή Νταν Τιέν (Κινέζικα) ξεκινά και διαμοιράζεται η Ενέργεια. Στις Πολεμικές Τέχνες είναι το πιο σημαντικό ίσως σημείο της Ανατομίας.

Στην Μυστική Διδασκαλία, στο σημείο του αφαλού βρίσκεται το 2ο Τσάκρα.
Είναι το Κέντρο για την Δημιουργία και για την Σεξουαλική Ενέργεια, με τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη, σαν θαλασσινές θεότητες, να είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Οι αρχαίοι Έλληνες για να περάσουν την Μυστική Γνώση στις επόμενες γενιές, έδιναν στις Τέχνες έμφαση στους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς. Αυτό φαίνεται άλλωστε στα χιλιάδες αγάλματα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, μιας και, ως γνωστόν, ήταν φειδωλοί στα λόγια προς τους αμύητους στα Ελληνικά Μυστήρια.

Στην Διδασκαλία της Yoga, ένα πλήθος ασκήσεων αφιερώνεται στην ενεργοποίηση του 2ου Τσάκρα (Σβαντιστάνα ή “η Πύλη της Σελήνης”).
Είναι το Κέντρο του Ασυνειδήτου, του Υποσυνειδήτου, των 5 αισθήσεων, της Μνήμης και της Σεξουαλικότητας. Η σωστή λειτουργία του μας δίνει Αυτοπεποίθηση, Δημιουργικότητα και καλή επικοινωνία με άτομα του αντίθετου φύλου.

Στην κοιλιά βρίσκεται η

Μικρά μυστικά για δυνατούς κοιλιακούς

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αθλητές που ασκούνται με γυμναστική με βάρη, είναι ότι κάνουν κάθε μέρα ασκήσεις κοιλιακών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξεκουράζονται επαρκώς οι μύες και να μην αναπτύσσονται.
Ένας μυς αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και οι κοιλιακοί μύες δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους μύες του σώματος, παρόλο που στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του ανθρώπου.

Μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρό set 20 κοιλιακών πριν από την προπόνηση για να ζεσταθείτε. Αυτό γιατί οι κοιλιακοί συμμετέχουν σε κάθε σχεδόν άσκηση με βάρη όλων των μυϊκών ομάδων.
Μια φορά την εβδομάδα όμως αφιερώστε την μόνο για κοιλιακούς με 3 sets από διάφορες ασκήσεις, χωρίς να μετράτε επαναλήψεις.

Το ανεβοκατέβασμα των σκαλιών εκτός του ότι γυμνάζει τα πόδια, είναι και μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς σας μυς.
Προσπαθήστε να ανεβαίνετε δυό δυό τα σκαλιά για μεγαλύτερη κίνηση των κοιλιακών, ενώ κατά το κατέβασμα γίνεται η διάτασή τους. Βγάλτε τον ανελκυστήρα από τη ζωή σας και δείτε το αντιαισθητικό “σωσίβιο” να εξαφανίζεται.

Μην ξεχνάτε τους ραχιαίους μετά από κάθε άσκηση κοιλιακών και στο τέλος την “στάση της κόμπρας” της yoga για πλήρη διάταση των κοιλιακών μετά το τέλος της προπόνησης.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

Περισσότερα άρθρα από την κατηγορία “Fitness & Health” μπορείτε να βρείτε εδώ.

©2004-2023 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.