Κολωνός και Κολωνάκι, ο Χάρτης της Εγκληματικότητας και ο Πόλεμος των Τάξεων

Κολωνός και Κολωνάκι

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Κολωνός και Κολωνάκι…
δύο διαφορετικές περιοχές της Αθήνας…
δύο εντελώς διαφορετικοί Κόσμοι.
Ας τους γνωρίσουμε σε ένα άρθρο-γροθιά στο στομάχι μιας αποχαυνωμένης κοινωνίας τηλεθεατών και όχι πολιτών…

Κολωνός και Κολωνάκι: Ώρα 22.00

Κολωνός

Μια κοπέλα γύρω στα 18 γυρίζει σπίτι της από το φροντιστήριο. Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου μια παρέα μελαψών λαθροκατοίκων της περιοχής της σφυρίζει και της φωνάζει βρωμόλογα στη γλώσσα τους, τρομοκρατώντας την. Ευτυχώς εκεί κοντά βρίσκεται ένας Έλληνας που έχει βγάλει το μεγαλόσωμο λυκόσκυλό του βόλτα, αρκετά γυμνασμένος και με αρκετά έντονη λάμψη “τρελού” στο μάτι του. Συνοδεύει την κοπέλα σπίτι της, ενώ οι λαθροκάτοικοι επιστρέφουν στην κουβέντα τους. Το ειρωνικό, αλαζονικό “γελάκι” τους δεν ταιριάζει σε ικέτες που με σεβασμό ζητούν άσυλο από μια ξένη χώρα για ένα καλύτερο Αύριο.

Το Αστυνομικό Τμήμα κλείνει τους δρόμους τριγύρω του με οδοφράγματα. Το Ανθρώπινο Δυναμικό του δεν φτάνει καλά καλά για να βγάλει δεύτερο όχημα για περιπολία και υποστήριξη στο Αμεσοδρασίτικο όχημα…
πόσο μάλλον για να βγάλει σκοπό έξω.
Χρόνος αντίδρασης σε κλήση για βοήθεια: ποιος ξέρει … ίσως κάποια στιγμή.
Τα αστυνομικά τμήματα έχουν αποδυναμωθεί και έχουν γεμίσει κόσμο το Τμήμα Επισήμων της ΓΑΔΑ και τα ΜΑΤ.
Το πρώτο για να φυλάει τσάμπα όσους έφεραν την Ελλάδα στην Καταστροφή…
τα δεύτερα για να καταστείλουν τις δίκαιες εξεγέρσεις των όσων κατεστραμμένων οικονομικά και, κυρίως, ΗΘΙΚΑ, ζητούν μια Νέα Αρχή και Όραμα για το Αύριο.

Κολωνάκι

Πεζά περίπολα της Αστυνομίας, στατικοί φύλακες Πρεσβειών και σπιτιών, μηχανοκίνητες περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Συνοδευτικά αυτοκίνητα από το Τμήμα Επισήμων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) μεταφέρουν τους εκπροσώπους της “καλής” κοινωνίας με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου…
χρήματα που λείπουν από το Δημόσιο Ταμείο και δεν μπορεί να καλυψει ιατροφαρμακευτικά τους πολίτες Του. Πολλοί από τους “jet setters” έχουν κατακλέψει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά έχοντας μάθει μια ζωή στο “τζάμπα”…
δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη ούτε για να πληρώσουν μια ιδιωτική ομάδα φύλαξης. Οι αστυνομικοί, 25χρονα παιδάκια των 800€ που μπήκαν στο Σώμα άλλοι για να υπηρετήσουν το Κοινωνικό Σύνολο και άλλοι για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανεργία της επαρχίας, εκτελούν χρέη οδηγού, μπάτλερ, παιδιού για τα θελήματα, ακόμη και για να σιδερώνουν πουκάμισα.
Χρόνος αντίδρασης σε κλήση για βοήθεια: 4 λεπτά.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

Κολωνός και Κολωνάκι: Ώρα 03.00 ξημερώματα

Κολωνάκι

Μια παρέλαση πολυτελών αυτοκινήτων στους δρόμους της πιο ακριβής συνοικίας της Αθήνας. Ένα τσούρμο 25άρηδων νεαρών τρέχουν πάνω κάτω στους δρόμους για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα συνομηλίκων τους παιδιών, αυτοκίνητα που το κάθε τους service κοστίζει όσο ο ετήσιος μισθός τους.
Η “Κρίση” δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τα υψηλά στρώματα της κοινωνίας. Ακριβώς όπως τότε, στην άλλη Κατοχή, άλλοι έτρωγαν τρεις ελιές και μια φέτα ψωμί την ημέρα, ενώ στα ακριβά σαλόνια κάθε βράδυ άνοιγαν σαμπάνιες και χαβιάρι.

Δύο νεαροί περνούν μπροστά από τη Γερμανική Πρεσβεία. Φτύνουν κατάχαμα φωνάζοντας “βρωμογερμαναράδες” και μπαίνουν στο πολυτελές αυτοκίνητό τους που τους φέρνει ο παρκαδόρος στον οποίο δίνουν 10€, χωρίς καν να τον κοιτάξουν, να του πουν “ευχαριστώ” και χωρίς φυσικά να πάρουν απόδειξη. Η μάρκα του αυτοκινήτου… BMW. Απόφοιτοι και οι δύο ακριβών, αγγλόφωνων και γερμανόφωνων κολλεγίων που πλήρωσαν οι πατεράδες τους με χρήματα κλεμμένα από τις “φούσκες” του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Βέβαια, τι φταίνε οι Γερμανοί… την δουλειά τους κάνουν. Παράγουν και πουλάνε προϊόντα που κατασκευάστηκαν από Έλληνες μετανάστες στις φάμπρικες της ξενιτιάς, την ίδια ώρα που “ελληναράδες” έστηναν πολιτικά κόμματα στην ίδια ξενιτιά για να έλθουν να καρπωθούν με απατεωνιές τον ιδρώτα των συμπατριωτών τους στη “Μεταπολίτευση”.

Κολωνός

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στη “λαϊκή” περιοχή του Κολωνού έχει στηθεί μια διαφορετική επιχείρηση. Κάποιοι νόμιμοι, οι περισσότεροι, μετανάστες έχουν τελειώσει τη χαρτογράφηση των ακατοίκητων σπιτιών της περιοχής. Περιμένουν να πέσουν στα κρεβάτια της πλασματικής τους ασφάλειας οι “αυτόχθονες” κάτοικοι της περιοχής, για να αρχίσει ο ανεφοδιασμός.
Οι δρόμοι γεμίζουν από παράνομους, επελαύνοντες κυνηγημένους τριτοκοσμικών χωρών…
οι λαθρομετανάστες πλησιάζουν τους ομοεθνείς τους που ζουν σε κανονικά σπίτια και προμηθεύονται καινούρια στρώματα με το πλαστικό τους περιτύλιγμα ακόμη…
σακούλες τροφίμων και μπουκάλια νερό να κατευθύνονται προς τα σπίτια που τους υποδεικνύουν οι “γνώστες” της περιοχής.

Ελλάς 2023 …
Η Αποκάλυψη ή Αρμαγεδδών είναι ΕΔΩ.

Διαβάστε σχετικά:
1. Κρατήστε τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας.
2. Γνωρίστε τον Κολωνό, μία “ιδιαίτερη” περιοχή της πόλης των Αθηνών.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.