
μια Σχολή έξω και πέρα από τον Χωροχρόνο.
Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Ας κάνουμε μία βόλτα στον Μύθο, με μια ματιά στα πρόσωπα της Ιστορίας που σχετίζονται με την ιδιαίτερη περιοχή της Ιερής Πόλης των Αθηνών, τον Κολωνό.
Πλάτων και Αριστοτέλης στον Κολωνό;
Θα μπορούσε να ακούγεται σαν “Επιστημονική Φαντασία”…
είναι όμως καταγεγραμμένη Ιστορία.
Πλάτων (427 π.Χ. – 347 π.Χ.)
Ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους φιλοσόφους της παγκόσμιας Ιστορίας. Η θρυλική του Ακαδημία στην περιοχή του Κολωνού λειτούργησε για δέκα αιώνες (1.000 χρόνια!!!)
Εκεί εκπαιδεύτηκαν ηγέτες και φιλόσοφοι που άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία.
Ο Πλάτων, το 387 π.Χ., επέλεξε την περιοχή του Κολωνού για να δημιουργήσει την Ακαδημία του. Την επέλεξε γιατί η περιοχή, εκείνη την εποχή, είχε ήδη αρχαία Ιστορία!
Όταν ο Ιουστινιανός έκλεισε την Ακαδημία του Πλάτωνος, σύμφωνα με αστικούς μύθους, η Βιβλιοθήκη του μεταφέρθηκε και κρύφτηκε στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και το πρακτικό μέρος της Διδασκαλίας του, στο μοναστήρι των Σαολίν Μοναχών Σονγκ Σαν, από τον Ινδό Μποντιντάρμα, πρίγκιπα της πολεμικής φυλής των Σαχελίν, ιδρυτή του Βουδισμού Ζεν (από το Ελληνικό ΖΕΙΝ).
Σύμφωνα με την Πλατωνική Θεωρία, ο Κόσμος της Ύλης είναι απλά απεικόνιση του Κόσμου των Ιδεών. Η Ενέργεια συμπυκνωμένη γίνεται Ύλη και εμείς δεν ζούμε στην Πραγματικότητα, αλλά σε μια φαντασίωση που πιστεύουμε για Πραγματικότητα.

Αριστοτέλης (384 π.Χ. – 322 π.Χ.)
Ο δεύτερος μεγαλύτερος φιλόσοφος της παγκόσμιας Ιστορίας, μαζί με τον δάσκαλό του Πλάτωνα. Ο θεμελιωτής του Ορθολογισμού και της Δυτικής Φιλοσοφίας. Σπούδασε στην Ακαδημία Πλάτωνος για 20 έτη, στα μαγικά στενά του Κολωνού, όταν ένας μέσος μαθητής την τελείωνε σε 5 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έγραφε μαζί με τον Πλάτωνα τις Μυστικές Διδασκαλίες που δίδασκε σε κλειστές ομάδες αυστηρά επιλεγμένων μαθητών, όπως ο Αλέξανδρος ο Μέγας και οι Επίλεκτοί του.
Όταν πέθανε ο Πλάτων, ο Σπεύσιππος, ανιψιός του Πλάτωνα, ανέλαβε την διεύθυνση της Ακαδημίας. Ο Αριστοτέλης ανέβηκε τότε στην Μίεζα και με τις Απόκρυφες Διδασκαλίες του, μέρος των οποίων αργότερα εξέδωσε με τον τίτλο «Μετά τα Φυσικά», έκανε τον Αλέξανδρο, τον γιο του Φιλίππου, Μεγάλο Στρατηλάτη και Πολεμιστή-Φιλόσοφο.
Όταν ο Αλέξανδρος ήταν έτοιμος για την αποστολή του, τόσο την φανερή, όσο και την μυστική, ο Αριστοτέλης κατέβηκε στην Αθήνα και ίδρυσε το Λύκειο, την φιλοσοφική του Σχολή στην περιοχή του Λυκαβηττού.
Έγραψε για τα πάντα…
ολόκληρη η Δυτική Επιστήμη, όλοι οι τομείς της, βασίζονται στις μελέτες του Αριστοτέλη.
Πλάτων και Αριστοτέλης στον Κολωνό
Πλάτων και Αριστοτέλης στον Κολωνό…
δύο μόνον από τους Σοφούς της Αρχαιότητας που μυήθηκαν στην ομορφιά αυτής της περιοχής.
Θα γνωρίσουμε και άλλους…

Από την Αρχαιότητα, ο Δράκος ασκούσε μυστηριακή Δύναμη στο Ασυνείδητο των ανθρώπων…
όπως άλλωστε κάθε πανανθρώπινο Σύμβολο.
Ένας Δράκος είναι Φίδι…
η Χθόνια Δύναμη.
Έχει όμως και φτερά…
μπορεί να προσεγγίσει τους θεούς.
Ενώνει λοιπόν, φιλοσοφικά, τον Κόσμο των Θνητών, με τον κόσμο των Θεών. Προσθέτοντας το Σύμβολο της Φλόγας στην ανάσα του…
και καταλαβαίνετε, συνειδητά ή όχι, την Δύναμη του Δράκου.

Αντιγράφω από το βιβλίο μου “Η Αδελφότητα της Φλόγας”:
Ένα πολύ ενδιαφέρον περιστατικό παρουσιάζει ο Παυσανίας στο οδοιπορικό του στην “σκοτεινή” Ηλεία (Ηλειακά, 20 1–5). Όταν οι Αρκάδες εισέβαλαν στην Ηλεία σε έναν από τους αναρίθμητους πολέμους της αρχαιότητας, μία γυναίκα παρουσιάστηκε μπροστά στους στρατηγούς των Ηλείων με ένα παιδί, το οποίο η ίδια είχε γεννήσει, αλλά διάφορα όνειρα που είδε την έπεισαν να το θέσει στην διάθεση της πόλης της. Οι στρατηγοί το έβαλαν γυμνό μπροστά στο στράτευμά τους και όταν οι Αρκάδες τους επιτέθηκαν, αυτό μεταμορφώθηκε σε… φίδι, τρέποντας σε τρομαγμένη φυγή τους Αρκάδες.
Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις, ένας περίπατος στην Ακαδημία Πλάτωνος αυτό που προσπαθώ να μοιραστώ.
Το πώς δύο, ή και περισσότεροι, κόσμοι βρίσκονται σε συνέχεια μεταξύ τους.
Εκεί που τελειώνει το ζωγραφισμένο δέντρο, αρχίζει το πραγματικό.
Εκεί που τελειώνει ο Κόσμος της Ύλης, αρχίζει κάτι Άλλο…
Και όλα αυτά, στην οδό… Δράκοντος, στον Κολωνό.
Πηγή:
από το βιβλίο “Η Φλόγα των Μυστών” και το κεφάλαιο “Ο “μαγικός” Κολωνός και η Ιερή Πόλη των Αθηνών”, το οποίο είναι αφιερωμένο ολόκληρο στην “ιδιαίτερη” αυτή ΑΡΧΕΓΟΝΗ περιοχή των Αθηνών.
Διαβάστε επίσης:
1. Ο “μαγικός” Κολωνός και η Ιερή Πόλη των Αθηνών.
2. Τα Μυστικά του Κολωνού.
3. Η Μυστική Ακαδημία Πλάτωνος.
Επί προσωπικού:
Όλος ο κόσμος, σε όλον τον Κόσμο, γνωρίζει πως ο Πλάτωνας έζησε, δίδαξε και μεγαλούργησε στον Κολωνό.
Αυτό όμως που πολύ λίγος κόσμος, σε πολλούς… Κόσμους, ξέρει είναι πως ο ΜΕΓΑΣ Αριστοτέλης έζησε 20 (είκοσι!!!) ολόκληρα χρόνια στον Κολωνό.
Και όχι οποιαδήποτε χρόνια της ζωής του…
τα χρόνια ακριβώς πριν αναλάβει την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου και της Ομάδας του στην Μίεζα, για να τον προετοιμάσει για την Αποστολή του στην Ασία.
Στον “μαγικό” Κολωνό όπου βρίσκεται η Ακαδημία Πλάτωνος.
Την περιοχή η οποία αντί να είναι ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Πόλης των Αθηνών…
έχει εγκαταλειφθεί και από τους “αυτόχθονες” κατοίκους της, έρμαιο στα δόντια υπόπτων Μ.Κ.Ο., αλλοδαπών “επενδυτών” και ξενόγλωσσων νεοφεουδαρχών που αγοράζουν “κοψοχρονιά” σπίτια και καταστήματα στην γειτονιά ΜΑΣ, πολιτικάντηδων που φέρνουν Ντροπολογίες προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια για αρχή και στην Βουλή στην συνέχεια που ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Μύθο και την Ιστορία της γειτονιάς ΜΑΣ σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα που ΔΕΝ έχουν στόχο την ανάπτυξη της γειτονιάς ΜΑΣ…
αλλά την επικράτηση του Σκοταδιού.
Μέσα και έξω από τον Άνθρωπο...
ΕΜΕΙΣ δεν θα το αφήσουμε να συμβεί αυτό.
Ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ;
Αυτοί που νομίζουν πως παίρνουν τις αποφάσεις για τις ζωές μας, μάς ξέρουν καλά…
μας βρίσκουν δίπλα τους να τους ενισχύουμε όταν πρόκειται για το Κοινό Καλό και απέναντί τους να τους εμποδίζουμε όταν οι πράξεις τους είναι ενάντιες στο Δημόσιο Συμφέρον.
Γιατί στην πραγματικότητα…
ΕΜΕΙΣ παίρνουμε τις αποφάσεις.

©2004-2023 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.