J.R.R. Tolkien… Ο Δημιουργός Κόσμων

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Κάποια στιγμή, λέει ο Πλάτωνας στο Β’ Βιβλίο της Πολιτείας του με το στόμα του Γλαύκωνα, μετά από μια κατακλυσμιαία βροχή (ποιος ξέρει, ίσως του… Ωγύγου) και έναν δυνατό σεισμό, χάσμα μεγάλο άνοιξε στην γη. Ο Γύγης, ένας βοσκός στις προσταγές του Άρχοντα της Λυδίας, σπρωγμένος από περιέργεια, κατέβηκε στο χάσμα και ανάμεσα στα υπόλοιπα Θαύματα (που με μαεστρία αναφέρει ο Πλάτων χωρίς να αποκαλύπτει) βρήκε και τα λείψανα ενός ανθρώπου που φορούσε ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Καθώς καθόταν λοιπόν με τους άλλους βοσκούς στην μηνιαία αναφορά προς τον Άρχοντα για την κατάσταση των κοπαδιών του, κατά λάθος στριφογύρισε την πέτρα του δαχτυλιδιού στο χέρι του και…
έγινε αόρατος.
Όταν ο Γύγης συνειδητοποίησε την Δύναμη που κρατούσε, ή μάλλον φορούσε, στο χέρι του, μπήκε αόρατος στο παλάτι, συνευρέθηκε ερωτικά με την γυναίκα του άρχοντα και συνωμοτώντας το παράνομο ζευγάρι, σκότωσε τον άρχοντα, την θέση του οποίου σφετερίστηκε ο Γύγης, χρίζοντας άρχοντα τον… εαυτό του.
Και έγινε ο Άρχοντας με το Δαχτυλίδι.
Στην “ιδιαίτερη” Λυδία…
κάπου στην Μεσόγειο.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

John Ronald Reuel (J.R.R.) Tolkien (3 Ιανουαρίου 1892 – 2 Σεπτεμβρίου 1973)…
Ίσως ο μεγαλύτερος Μύστης της εποχής μας.
Ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” του, η δράση του οποίου εκτυλίσσεται στην Μέση Γη (την Μεσόγειο ντε…) είναι ίσως το σημαντικότερο βιβλίο επάνω στην Μυστική Παράδοση που έχει γραφτεί ποτέ.
Βαθύς μελετητής της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης, έμαθε Ελληνικά για να μπορεί να μελετήσει τα πρωτότυπα κείμενα των Ελλήνων Κλασσικών, πιστεύω πως δεν χρειάζεται να κάνω περιγραφή του ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ τρίτομου έργου του που θα μπορούσε να θεωρηθεί εφάμιλλο της Ιλιάδος του Ομήρου…

“”You cannot pass,” Gandalf said. The orcs stood still and a silence fell. “I am a servant of the Secret Fire, wielder of the Flame of Anor. You cannot pass. The dark fire will not avail you, flame of Udun. Go back to the Shadow. You cannot pass!””
J.R.R. Tolkien The Fellowship of the Ring
“Δεν μπορείς να περάσεις”, είπε ο Γκάνταλφ. Τα Όρκς έμειναν ακίνητα και σιωπή έπεσε. “Είμαι υπηρέτης της Μυστικής Φωτιάς, χειριστής της Φλόγας του Άνορ. Δεν μπορείς να περάσεις. Η μαύρη φωτιά δεν θα σου χρησιμεύσει, φλόγα του Ούντουν. Πήγαινε πίσω στην Σκιά. Δεν μπορείς να περάσεις!”

Μετάφραση: English4globe
φυσικά με την Μέθοδο E.L.P.I.S..

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

Διαβάστε ακόμη:
1. “Ηγέτης” και “Δάσκαλος”; Τα δύο πρόσωπα του Ιανού.
2. Το Απόκρυφο Παρασκήνιο της Ελληνικής Κρίσης.

3. Μνημόνια, Τράπεζες και Ναΐτες Ιππότες… οι Σύγχρονοι Σταυροφόροι.
4. Ο Δαμαστής του Ξίφους.
5. Πεπρωμένο.
6. Ήρωες.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…