Ελλάδα Start up ή Ελλάδα Shut Down;

Ελλάδα Start up ή

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η Ανάπτυξη του Delivery

Η… Ανάπτυξη στην Ελλάδα γέμισε τον τόπο «start up» επιχειρήσεις.
Καφετέριες και «σαντουιτσάδικα»…
χαμηλής ποιότητας καφές της παρηγοριάς του 1€ και no name σαλαμοτύρια για τα παιδιά των φτωχών. Τροφές-σκουπίδια που «χτίζουν» παχύσαρκους νέους οι οποίοι αράζουν όλη μέρα στον καναπέ τους και χαζεύουν (εκτός εισαγωγικών η λέξη) στην τηλεόραση τα διάφορα «talent» shows. Shows με επίδοξα ταλέντα, στην ουσία ψώνια, που θέλουν να αφήσουν το όνομά τους στην Ιστορία για το Τίποτα…
όπως τόσες δεκάδες άλλα ψώνια που γεμίζουν τις «life style» σελίδες των περιοδικών που αγοράζουν με το επίδομα ανεργίας τους.
Το μόνο που αναπτύσσεται και εξελίσσεται στην Ελλάδα του “Take Away” όπως φαίνεται είναι το… Delivery.

Τόσες πολλές επιχειρήσεις που γέμισαν τα δελτία ειδήσεων με πυροβολισμούς σε νυχτερινά μαγαζιά, βόμβες σε τζαμαρίες και λοιπά σχετικά «τιμολόγια» παροχής «προστασίας» με αλλοδαπούς «επενδυτές» να κατακλύζουν τους δρόμους της Ελλάδος. Κάτι σαν τους παλιούς πειρατές που έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες και τις ζωές των προγόνων μας, σπέρνοντας Τρόμο και δημιουργώντας υπάκουους υπηκόους στο Σύστημα.
Ελλάδα Start up ή Ελλάδα Shut Down;

Σε όλες τις σοβαρές χώρες του Κόσμου, κυβερνά το Κράτος και «ανθίζει» η Οικονομία…
στην Ελλάδα, τα ηνία έχει το Παρακράτος και το μόνο που αναπτύσσεται είναι η Παραοικονομία.
Σε όλες τις σοβαρές χώρες του Κόσμου το Facebook είναι η ανταπόκριση της Ζωής που ζουν σοβαροί άνθρωποι, σαν πολίτες και σαν επιχειρηματίες…
στην Ελλάδα το Facebook είναι η «Ζωή που δεν τολμώ να ζήσω». Ένας εικονικός κόσμος όπου ξημεροβραδιάζονται άβουλοι «χρήστες» και πιόνια του Συστήματος. Άψυχα robots που περιμένουν απλά την ασθενική Φλόγα από το Καντήλι της Ζωής τους να σβήσει για να γραφτεί το «Τέλος» σε μια Ζωή που δεν άρχισε ποτέ.

Η δομή της κοινωνίας γύρω μας έχει αλλάξει ριζικά…
την ίδια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος δεν έχει σκοπό να ξεριζώσει από μέσα του προκαταλήψεις και στερεότυπα αιώνων.
Μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο συνεχώς αναδιαμορφώνεται, η προσκόλληση στην διατήρηση της ίδιας μορφής, η οποία σημειωτέον είναι αυτή που οδήγησε σε Κρίση, είναι δείγμα αυτοκαταστροφικής, μανιοκαταθλιπτικής συμπεριφοράς.

Η Προσαρμοστικότητα στους εξωγενείς παράγοντες που αφορούν στην ζωή, είναι δείγμα ευφυΐας…
η δυνατότητα αλλαγής αυτών των παραγόντων, είναι δείγμα Δύναμης.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

Κρίση και Χρόνος = Κρίσιμος Χρόνος

Ένα από τα άσχημα της «Κρίσης», το πιο άσχημο θα έλεγα, είναι ότι έστειλε στην Ανεργία εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπους. Κυρίως ανθρώπους νεαρής ηλικίας, στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία και δίνοντάς τους έτσι άπλετο «Ελεύθερο» χρόνο.
Ένα από τα καλά της «Κρίσης» είναι αυτό…
το ότι έδωσε σε εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπους άπλετο «Ελεύθερο» χρόνο.
Χρόνο για να γνωρίσουν και να αναπλάσουν τον Εαυτό τους…
χρόνο που μπορούν να αξιοποιήσουν για να αποκτήσουν γνώσεις, νέες δεξιότητες που θα τους φέρουν πίσω στην Παραγωγική Διαδικασία. Mε αναβαθμισμένο επίπεδο, τόσο εργασιακό, όσο και κοινωνικό.
Και κυρίως, χρόνο για να διαβάσουν…
όχι μόνο για να μορφωθούν, αλλά και για να εκπαιδευθούν, να αποκτήσουν Κοινωνική Παιδεία, εκτός από Πανεπιστημιακή Μόρφωση.
Πόσοι άραγε το κάνουν;
Πόσοι χρησιμοποιούν μια “Κρίση”, σαν ευκαιρία για Διά-κριση;

Ελλάδα Start up ή Ελλάδα Shut Down;

Τα καλά νέα βέβαια πως η Ελλάδα, λένε, έχει αρχίσει να επιστρέφει στην «Κανονικότητα», έπειτα από μια δωδεκαετή «Κρίση», Οικονομική, μα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, Αξιακή και Ηθική.
Αποφασισμένο το Κράτος, από την Αρχαιότητα συνοδεύεται από την Βία, να επιστρέψει το Κέντρο της Αθήνας στους ιδιοκτήτες του, και στους πολίτες, ξεκινώντας από την Πλατεία Εξαρχείων. Την γειτονιά στην οποία για χρόνια το Παρακράτος ενθάρρυνε υψηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα…
με αποτέλεσμα την υποβάθμιση μιας περιοχής κάποτε αφιερωμένη στην Γνώση και τον Πολιτισμό και την πτώση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Τα νέα έχουν χαροποιήσει τους νέους ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ της περιοχής, Κινέζους, Ισραηλινούς, Ρώσους, Ισπανούς και άλλους που έχουν αγοράσει «κοψοχρονιά» τα διαμερίσματα. Έτσι ώστε να τα νοικιάζουν μέσω ιστοσελίδων τύπου airbnb αλλά και ανεξάρτητα ξενοδοχεία που εντάσσουν σε «διεθνείς» αλυσίδες. Εργατικό Δυναμικό δεν θα δυσκολευτούν να βρουν, σε εξευτελιστικές μάλιστα τιμές. Έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια να εξαθλιώσουν την Ελληνική Κοινωνία, δίνοντας σε όσες Ελληνίδες και όσους Έλληνες δεν έχουν μεταναστεύσει, την δυνατότητα να εργαστούν για ψίχουλα από ένα κομμάτι ψωμί.

Ελλάδα Start up ή

Αεργία και Ανεργία

Κάποτε το “Καλό Σαββατοκύριακο” πήγαινε πακέτο με το “καλή ξεκούραση” από την εργασιακή εβδομάδα.
Η Ελληνική, άνεργη πλέον, κοινωνία περιμένει το  “καλή Εβδομάδα” μπας και χτυπήσει κάποιο τηλέφωνο από κάποια εταιρεία που έχει στείλει βιογραφικό…
ενάμιση εκατομμύριο νέες και νέοι, κάθε ένας εκ των οποίων αξίζει όσο δέκα και βάλε αλλοδαπά “γιαπάκια”. Περιμένουν εναγωνίως για ένα τηλεφώνημα που θα της/του λέει “περάστε αύριο για μια συνέντευξη” ενός υπαλλήλου του Human Resources, συγγνώμη, ενός τυμπανιστή που δίνει τον ρυθμό στους κωπηλάτες-σκλάβους στις γαλέρες του δυνάστη καλύτερα.
Να μπορέσει να γίνει οικειοθελώς σκλάβος και δούλα κάποιου βαρβαρόγλωσσου “αφέντη” που με την ταμπέλα “αλλοδαπός επενδυτής” και την συνεργασία του κράτους-προαγωγού της “Ελλάδος” ψάχνει επιστήμονες με πτυχίο. Παιδιά με δύο και τρείς ξένες γλώσσες να του δουλεύουν, και όχι να εργάζονται, για 300€ δηλωμένο επίσημα 4ωρο, ανεπίσημα 400€ 8ωρο…
και αν τα πάρει και ποτέ.

Τρεις γενιές Ελληνοπαίδων χαμένες, όχι στις φάμπρικες της ξενιτιάς…
μα στα κάτεργα της ανεργίας και της σκλαβιάς του εργασιακού Μεσαίωνα στη Νεοφεουδαρχική “Ελλάδα”.
Ελλάδα Start up ή Ελλάδα Shut Down;

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
1. Μάσκα… ή φίμωτρο; Ένα Παγκόσμιο Πείραμα Υποταγής Συνειδήσεων.
2. Η Νέα, Ψηφιακή Τάξη Πραγμάτων.
3. Ζωή μεροκάματο: Τα κάτεργα που λέγονται “call centers”.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.