Ο Οιδίποδας στον Κολωνό …
Ας κάνουμε μία βόλτα στον Μύθο, με μια ματιά στα πρόσωπα της Ιστορίας που σχετίζονται με την ιδιαίτερη περιοχή της Ιερής Πόλης των Αθηνών, τον Κολωνό.
Μυθικός βασιλιάς της Θήβας. Ο πατέρας του Λάιος τον άφησε έκθετο στο όρος Κιθαιρώνα όπου τον μεγάλωσαν βοσκοί. Όταν μεγάλωσε, παντρεύτηκε χωρίς να το ξέρει την μητέρα του Ιοκάστη και έκανε 4 παιδιά, τον Ετεοκλή, τον Πολυνείκη, την Αντιγόνη και την Ισμήνη, που ήταν παράλληλα και… αδέλφια του.
Όταν έμαθε την αλήθεια για την Ιοκάστη, από τις τύψεις του έβγαλε ο ίδιος τα μάτια του και τυφλός πια ήρθε στην Αθήνα, στην περιοχή του Κολωνού, όπου σε μυστικό σημείο βρίσκεται το σώμα του θαμμένο για να φυλά την πόλη των Αθηνών, τοποθεσία που γνωρίζουν ΜΟΝΟΝ οι διάδοχοι του Θησέα, μόνον ο Θησέας ήταν παρών όταν ο Οιδίποδας αναλήφθηκε στον Ουρανό σαν δώρο των θεών για την δυστυχία που έζησε χωρίς να φταίει, στην μυστική βασιλική ιεραρχία και γραμμή αίματος που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
(Αυτή την έρευνα μπορείτε να την δείτε και “μυθιστορηματικά”, εδώ).
Οι δρόμοι του Κολωνού έχουν πάρει τα ονόματα των ηρώων του Θηβαϊκού Κύκλου, Ιοκάστης, Αντιγόνης, Ισμήνης, Καπανέως, Οιδίποδος…
Επτά επί Θήβας
Όλα αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε στην αποκαλυπτική και μυητική Τραγωδία του Αισχύλου “Επτά επί Θήβας”. Ο αριθμός 7 (Επτά), ο αριθμός του Απόλλωνα, θεού του Φωτός και της Γνώσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην των Ελλήνων Κοσμογονία.
Όπως και ο Λόφος του Κολωνού…
εκεί όπου δεσπόζουν τα σχολεία μας, το 151 Δημοτικό (1+5+1=7), το 57 Δημοτικό, το 61 (6+1=7) Δημοτικό και, φυσικά, το θρυλικό 52 (5+2=7) Μεικτό Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού.
Ο Οιδίποδας στον Κολωνό…
Η αρχαία Θήβα είχε 7 Πύλες, όπως γράφει ο Αισχύλος στην Τραγωδία του “Επτά επί Θήβας”, η οποία σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με τον Κολωνό (να θυμίσω πως ο Αισχύλος κατηγορήθηκε πως αποκάλυπτε μυστικά από τα Ελευσίνια Μυστήρια στα έργα του) και μία πύλη μυστική, το σύνολο 8 (Οκτώ). Ο Λόφος του Ιππίου Κολωνού έχει 8 Πύλες…
ο αριθμός ΟΚΤΩ όπως και ο Ίππος (το γνωστό άλογο) είναι αφιερωμένα στην Μυστική Παράδοση στον Ποσειδώνα.
Την Δύναμη η οποία στις μέρες μας κρύβεται πίσω από τον “Άγιο Νικόλαο”…
Η φωτογραφία του άρθρου από την είσοδο του Λόφου του Ίππιου Κολωνού που βγάζει στην οδό Καπανέως.
Ο Καπανεύς, γιος του Ιππονόμου και της Αστυνόμης (σαν πολλοί… ίπποι δεν μαζεύτηκαν εδώ;) ήταν Αργείος ήρωας ο οποίος ανέβηκε πρώτος στις “Ηλεκτρίδες Πύλες” της Θήβας (στην άλλη πλευρά του Λόφου βρίσκεται η είσοδος στην οδό… Ηλέκτρας) και επειδή “μέθυσε” από την αλαζονεία της νίκης, ο Δίας έριξε κεραυνό και τον έκαψε (πληροφορίες πως τον χτύπησε Ηλεκτρισμός, σαν αυτόν της ΔΕΗ που έχει σύμβολο τον Κεραυνό, ελέγχονται σαν “αστικοί μύθοι”).
Ο τάφος του Οιδίποδα ΠΡΕΠΕΙ να μείνει μυστικός, μας λέει ο Μύθος.
Οι τάφοι των γιων του, Ετεοκλή και Πολυνείκη, βρίσκονται στην Θήβα (λέγοντας “τάφος” βέβαια, όταν αφορά σε ΜΥΘΙΚΑ πρόσωπα, εννοούμε κάτι άλλο από έναν… τάφο).
Σχεδόν επάνω στο σεισμικό ρήγμα της Αταλάντης…
Επί προσωπικού:
Όλος ο κόσμος, σε όλον τον Κόσμο, γνωρίζει πως ο Πλάτωνας έζησε, δίδαξε και μεγαλούργησε στον Κολωνό.
Αυτό όμως που πολύ λίγος κόσμος, σε πολλούς… Κόσμους, ξέρει είναι πως ο ΜΕΓΑΣ Αριστοτέλης έζησε 20 (είκοσι!!!) ολόκληρα χρόνια στον Κολωνό.
Και όχι οποιαδήποτε χρόνια της ζωής του…
τα χρόνια ακριβώς πριν αναλάβει την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου και της Ομάδας του στην Μίεζα, για να τον προετοιμάσει για την Αποστολή του στην Ασία.
Στον “μαγικό” Κολωνό όπου βρίσκεται η Ακαδημία Πλάτωνος.
Την περιοχή η οποία αντί να είναι ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Πόλης των Αθηνών…
έχει εγκαταλειφθεί και από τους “αυτόχθονες” κατοίκους της, έρμαιο στα δόντια υπόπτων Μ.Κ.Ο., αλλοδαπών “επενδυτών” και ξενόγλωσσων νεοφεουδαρχών που αγοράζουν “κοψοχρονιά” σπίτια και καταστήματα στην γειτονιά ΜΑΣ, πολιτικάντηδων που φέρνουν Ντροπολογίες προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια για αρχή και στην Βουλή στην συνέχεια που ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Μύθο και την Ιστορία της γειτονιάς ΜΑΣ σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα που ΔΕΝ έχουν στόχο την ανάπτυξη της γειτονιάς ΜΑΣ…
αλλά την επικράτηση του Σκοταδιού.
Μέσα και έξω από τον Άνθρωπο...
ΕΜΕΙΣ δεν θα το αφήσουμε να συμβεί αυτό.
Ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ;
Αυτοί που νομίζουν πως παίρνουν τις αποφάσεις για τις ζωές μας, μάς ξέρουν καλά…
μας βρίσκουν δίπλα τους να τους ενισχύουμε όταν πρόκειται για το Κοινό Καλό και απέναντί τους να τους εμποδίζουμε όταν οι πράξεις τους είναι ενάντιες στο Δημόσιο Συμφέρον.
Γιατί στην πραγματικότητα…
ΕΜΕΙΣ παίρνουμε τις αποφάσεις.
Διαβάστε επίσης:
1. Ο “μαγικός” Κολωνός και η Ιερή Πόλη των Αθηνών.
2. Τα Μυστικά του Κολωνού.
3. Η Μυστική Ακαδημία Πλάτωνος.
Πηγή:
από το βιβλίο “Η Φλόγα των Μυστών” και το κεφάλαιο “Ο “μαγικός” Κολωνός και η Ιερή Πόλη των Αθηνών”, το οποίο είναι αφιερωμένο ολόκληρο στην “ιδιαίτερη” αυτή ΑΡΧΕΓΟΝΗ περιοχή των Αθηνών.
©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.