Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί

Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και το κάψιμο του περιττού λίπους έρχονται με την αερόβια προπόνηση.
Στην αερόβια προπόνηση, τον πρώτο λόγο έχουν οι καρδιακοί παλμοί. Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί πάνε “πακέτο” για μέγιστα αποτελέσματα στην προπόνηση. Όταν ο αριθμός των παλμών κυμαίνεται μεταξύ του 65 και 75% του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Αριθμού, καταναλώνουμε τις περισσότερες θερμίδες και έχουμε το κάψιμο λίπους. Μετά το 75% έχουμε παράλληλα απώλεια και μυϊκής μάζας.
Φροντίζετε κατά την διάρκεια της προπόνησης να παρακολουθείτε τους παλμούς της καρδιάς σας και να παραμένετε μέσα στο όριο 65-75% για να έχετε καλή αερόβια κατάσταση.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι στην αερόβια άσκηση, τα αποτελέσματα έρχονται μετά τα πρώτα 20 λεπτά άσκησης, όταν μαζί με το γλυκογόνο, καταναλώνονται και τα λιπαρά οξέα (λίπος).
Η αερόβια κατάσταση, με χρόνια προπόνηση, μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί

Ο Μέγιστος Επιτρεπόμενος Αριθμός Καρδιακών Παλμών είναι προσωπικός για τον κάθε άνθρωπο και βρίσκεται αν από τον αριθμό 220 αφαιρέσουμε την ηλικία του.
Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος 40 ετών, έχει Μ.Ε.Α.Κ.Π. 220 – 40 = 180.
Το 65% στους παλμούς αυτούς είναι 117 παλμοί και το 75% είναι 135 παλμοί.
Άρα ένας άνθρωπος 40 ετών που κάνει αερόβια άσκηση, για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αερόβια άσκηση, πρέπει να ασκείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 λεπτών, έχοντας αριθμό παλμών που κυμαίνεται μεταξύ του 117 και του 135.

Δύο φορές την εβδομάδα, μία προπόνηση 40 λεπτών (χωρίς τους χρόνους ζεστάματος και αποθεραπείας) θα σας οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ένα όμορφο Σώμα ελκύει όλα τα βλέμματα,
ένα δυνατό Μυαλό ελάχιστα,
μια καλή Ψυχή τα εκλεκτά.
Αυτά που τους απευθύνεσαι με το “μάτια μου” και το καρδιά μου”

Από την Εκπαιδευτική Ύλη της Δυναμικής Επικράτησης (δείτε εδώ περισσότερα για τον συναρπαστικό αυτό Κύκλο Εκπαίδευσης στην Αυτοάμυνα και την Αυτοπροστασία).

Περισσότερα άρθρα από την κατηγορία Fitness & Health μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
1. Τα σεμινάρια της ARKADIAN N.S.P..
2. Η Καρδιά του Πολεμιστή
.
3. Ο Ιερός Γάμος.
4. Σκεφτόμαστε με το Μυαλό… όχι με την Καρδιά.

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι. Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε!
Από την εκπαιδευτική ύλη του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Οδηγός Επιβίωσης στο Σήμερα».
Την Θεωρία μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις»
στην Πράξη μπορείτε να εκπαιδευτείτε στα σεμινάριά μας.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.